Oldal kiválasztása

Rólunk

Közös bennünk, hogy szülők vagyunk. Sok gyermekünk jár és járt Waldorf óvodába, iskolába és gimnáziumba. Velük együtt élve a Waldorf intézményekben, részt vállalva szülőként, fenntartóként, tanárként úgy éreztük, van még más módunk, eszközünk arra, hogy a magyar szabad oktatás, a Waldorf mozgalom fejlődését segíthessük.

Miért?

Alapítványunkkal olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a felnövekvő generáció szabadon és felelősen teremtővé válhasson a világban.

Hogyan?

Ha a nevelést és oktatást – mint a kultúra alapvető részét – a gazdasági élet szereplői támogatják, ezzel közvetlenül hozzájárulnak az oktatás szabadságához. Mi egyszerű pályázati rendszerben lehetőséget biztosítunk a stabil és hosszútávú mecenatúrához.

Céljainkat a pedagógiai intézményekkel és fenntartóikkal együttműködésben valósítjuk meg. Összekapcsolni kívánjuk az igényeket és szükségleteket a megfelelő erőforrásokkal – akár anyagi, akár szaktanácsadói vagy egyéb segítségnyújtással.

Mit?

Segítjük az intézményeket életerejük növelésében.

Waldorf intézményekhez kapcsolódóan támogatunk olyan projekteket, amelyekben a résztvevők személyesen vagy csoportként épülnek, fejlődnek.

Az elmúlt három évben 50 millió forintot meghaladó összegben támogattuk képzéseket:

  • Osztálytanító és szaktanár alapképzés, továbbképzéseket (Nyári Akadémia, UTAM a minőséghez), euritmia és bothmer képzést
  • Mentorálás és hospitálás költségeinek térítését
  • Együttműködés fejlesztést, hármas tagozódás megerősítését
  • Módszertani fejlesztést és akkreditálást

“Egy támogatás akkor igazi segítség, ha nem pillanatnyi helyzetet old meg, nem egy fizikai világba elvesző valami, hanem képességet fejleszt, amivel valódi előrelépés érhető el. Hálával tartozunk, hogy ezt Tőletek kaptuk, kedves Támogatók! Mert ez egy ajándék, amit megbecsülünk, ami nem csak úgy jár, hanem valamiért mi kaptuk és vigyázunk rá.”

István, egyesületi elnök

“Decemberben elkezdtük az UTAM alapozó képzését, ami nagyon nagy élményt, személyes és közösségi fejlődést jelent. Ez igazán olyan dolog, ami az iskolánk megerősödését szolgálja hosszú és rövid távon is.”

Márta, osztálytanító

“Hálás köszönettel tartozom a segítségért, amit intézményi szinten és személyesen is kaptam. A program támogatásával a lehető legkisebb anyagi terhet rótta rám a Waldorf óvónő képzés elvégzése. Azé a képzésé, amely megváltoztatta az életemet, hiszen megtaláltam a hivatásomat. A mentor támogatásával pedig intézményi szinten tudtunk fejlődni.”

Borbála, óvodapedagógus

“A képzés nagyon inspiráló, fantasztikus amit tanulunk és a tanáraink is csodálatosak. Nem csak azt kapom tőle, amit eredetileg szerettem volna, hogy egyszer majd euritmistaként dolgozhatok, hanem megváltoztatta a szemléletemet és a mindennapjaimat.”

Krisztina, euritmista

Kapcsolat

SZABADSÁGRA NEVELÉSÉRT ALAPÍTVÁNY
1118 Budapest, Ménesi út 68.
szabadsagranevelesert@gmail.com
+36 30 933 0292, +36 20 966 7082